Известие

Collapse
No announcement yet.

Духа топло при изключен климатик.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Духа топло при изключен климатик.

Проблема е следния. Излизам от гора където колата е била на хладно. Карам по слънце на 29 гр. външна темп. Слагам си ръката и от духалките излиза топла струя въздух. Това при не работещ климатр. Компресора на климатика е малко повреден и не го ползвам. Като си пусна на ЕКОН. т.е. на парно само че най-ниски градуси каквито са отвън започва да духа по-студено. Това ме навежда на мисълта че вкарва въздух от двигателя. ЗАЩо се получава това нещо.
    Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

И при мен съм забелязал ,че при спрян климатик и ако са отворени духалките духа хладно дори и в жегите.

Може да имаме скрита функция - Самоохлаждане.
    ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Тоест или ви работи климатика или сте с перпетуум мобиле в колата, щом ви произвежда самоволно студенко
      Arena Coast Customs

Comment

и при мен в горещ ден без климатик духа топличко... което обикновенно означава че кранчето на парното не затваря докрай - Според мен.

Даването на газ, води до пристрастяване!
        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Доста хора явно не разбраха това което става. При всичко изключено духа топло... а не трябва. Като включа на външна температура която никак не е малка, духа по-студено от преди малко! Може би фуриоса е прав за кранчето на парното.
          Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Първоначално публикувано от DJ Vladic Покажи съобщение
            Доста хора явно не разбраха това което става. При всичко изключено духа топло... а не трябва. Като включа на външна температура която никак не е малка, духа по-студено от преди малко! Може би фуриоса е прав за кранчето на парното.
            Ми то не е сложно да се провери. Сваляш капачето и пипаш двата маркуча.
            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от DJ Vladic Покажи съобщение
              100% е кранчето. Аз имах същия проблем на старата ми 155-ца. Тези кранчета, които се продават масово по магазините са доста чупливи и изначално не затварят добре. Малко им трябва, за да почнат да изпускат и в колата да стане фурна. Както каза и Александър, свали кората в краката на шофьора и пипни маркучите, със сигурност ще са топли.
              Last edited by Max; d.m.y г., 18:13.
              Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Според мен просто клапите не се затварят и духа това, на което е бил пуснат климатикът последно. Ако е бил оставен на студено, духа студено, ако е било на парно - духа топло. Поне при мен е така.
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                X